Staň se členem střediskového týmu!

Hledáme posily do našeho týmu! Zvláště pak ty, kteří se nebojí výzev a mají dost odvahy jít do toho s námi!

Střediskový tým nabízí podporu pro své oddíly a jejich členy a snaží se být nápomocen při řešení nejrůznějších situací. Skládá ze střediskové rady a revizní komise, dále  mohou být jmenováni zpravodajové či tajemník/tajemnice.

Čím více členů se zapojí do střediskového týmu, tím větší podporu pro oddíly lze nabídnout. Omezení pro zapojení je primárně věkem => 18+, vyjímečně 15+.

https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C5%99ediskov%C3%A1_rada_Jun%C3%A1ka

Středisková rada (voleni na sněmu)

Strediskova rada je složena z vedoucích oddílu, vedoucí střediska, zástupce vedoucí střediska a dalších volených členů (u nás například hospodářka). Členové střediskové rady se volí na střediskovém sněmu.

Zpravodajové (jmenování)

Zpravodajove, např. výchovný, mediální, hospodářský, nabízí aktivní podporu pro všechny členy střediska. Zpravodajem může být jakýkoliv člen střediska, který má o to zájem a zkušenosti. Zpravodajove jsou jmenováni vedoucím střediska se souhlasem střediskové rady.

Revizní komise (voleni na sněmu)

Revizní komise se stará o správné fungování střediska jak po stránce hospodářské, tak organizační. Členové se volí na střediskovém sněmu. Člen revizní komise nemůže být ve střediskové radě, ale může být zpravodajem tajemníkem/tajemnicí střediska.

Tajemník/tajemnice (jmenován)

Stará se například o komunikaci mezi střediskovou radou a ostatními členy střediska, vytváří zápisy ze střediskových rad a zajišťuje správné údaje ve skautIS. Může být členem střediskové rady či v revizní komisi.

Jak se zapojit?

Aktuálně hledáme členy do revizní komise. Revizní komise je tříčlenná a její úkolem je úzká spolupráce s hospodářem střediska při kontrole vyúčtování, dotací či kontrole majetku.

Od člena revizní komise se očekává, že bude mít chuť se učit novým věcem. Díky tříčlenému týmu na to nikdy nebude sám, není se třeba ničeho bát. Navíc bude mít po ruce schopnou hospodářku a ostatní zkušené členy střediskové rady.

Co z toho, a co za to?

Pokud se chceš stát právníkem/právničkou, účetním/účetní, podnikatelem/podnikatelkou, je tato pozice právě pro tebe a zkušenost k nezaplacení? Ale i pokud takové ambice nemáš a rád bys třeba kopal kanalizaci, zkušenosti získané v revizní komisi ti rozšíří obzory. Tak či onak to bude velká služba pro celé naše středisko.

Zapojit se lze i do dalších funkcí např. mezi zpravodaje. Snad jedinou podmínkou je aktivní činnosti. Pokud máš zájem, je třeba dát vědět někomu ze střediskového týmu, třeba svému vedoucímu oddílu.

Jestli stále váháš, tak mi napiš a něco společně vymyslíme 🙂

Jan Schovánek – Gross
Email: jan.schovanek@skaut.cz
Tel.: 773 484 139 (STS)
A mám i FB.

PS: Kdyby někdo byl moc zvídavý, mrkněte do přílohy organizačního řádu – Funkce https://drive.google.com/file/d/1wbAiJuNgjvEonaqjbmWk0MU-OdaHgre1/view?usp=sharing

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *